Blog

Kategórie
 
 
 
 
 

Pred nedávnom sme zahájili novú spoluprácu s PATISSERIE.SK.
Výhradný dodávateľ top kvalitných surovín pre cukrárov.
 

 

Máme za sebou najkrajšie sviatky roka a viem, že každý z nás je presýtený tými tradičnými vianočnými koláčikmi. Preto som sa rozhodla pripraviť pre vás na toto obdobie netradičný svieži koláčik.

Prinášam vám fantastický recept na mafinky, ktorý mi pripomína obľúbenú maminkinu bublaninu s čučoriedkami. Vždy som ju milovala. Síce momentálne nemôžem jesť múku, ale to neznamená, že nemôžem potešiť aspoň mojich najbližších doma. Obohatila som ich o citrón, ktorý je v ceste a tiež krém je citrónový a poviem vám tá vôňa a svieža chuť je neodolateľná. Mafinky sú vláčne a šťavnaté.
Zamilujete si ich.

 

 

Moji milovaní,

chcem sa s vami podeliť o túto krásnu fotografiu z mojej pripravovanej knihy a tiež o recept na tento koláčik, ktorý v mojej knihe čoskoro nájdete na strane 60. Malá ukážka, aké krásne fotografie na vás čakajú a tiež aby ste videli, akou formou sú písané recepty. Stránky sú plné lásky,  veď už len tie srdiečka o tom vypovedajú. Máte sa načo tešiť. V mojej knihe nájdete aj recepty bez lepku, pretože aj ja sama bojujem s týmto problémom. Takže sa potešia aj bezlepkáčikovia.

 

Kokosovo - kakaová cheesecake tortička

Kokos a kakao! Kombinácia, ktorá k sebe jednoducho patrí. Veď kto by si nepamätal slávne KOKA KEKSY zo žlto modrej papierovej krabičky. Dlhé roky nesmeli chýbať v skrinkách s dobrotami, a potom keď sme ich doma v tajnej skrinke objavili, chodili sme na ne ako včely na med, až kým nezostala prázdna krabica a naše mamy potom kývajúc nechápavo hlavami, ale so smiechom v očiach vyhadzovali zo skriniek prázdne krabičky. Aj vy ste na ne takto potajomky chodili do skrinky? Tieto sušienky ma napadli hneď keď som dostala nápad upiecť takúto kombináciu tortičky na spôsob cheesecake. Je jednoduchá, nenáročná na suroviny, ale šťavnatá, voňavá a jednoducho mňam! Prevonia vám celý dom. Tak teda poďme spolu na to...

 

Moji milí,

tieto tartaletky skutočne v sebe skrývajú chuť a farby letnej lásky...

Leto je v plnom prúde a tak aj keď sa rozhodneme niečo si upiecť, tak akosi viac ako inokedy máme chuť na svieže koláčiky. A tak aj ja, keď som videla v záhradke zrelé maliny, egreše, ríbezle a tie roztomilé malé černice, tak voľba bola jasná. Povedala som si idem vyskúšať spraviť veľké tartaletky, ktoré týmito krásnymi bobuľkami plnými vitamínov ozdobím. Ak sledujete moju prácu, pečiem košíčky, ale malé. A tieto formičky s priemerom 10 cm som mala v šuflíku odložené už dávno a konečne prišiel rad aj na ne. No a akú inú sviežu kombináciu vymyslieť ak nie citrón a malinu? A to teda, že je to dokonalá kombinácia...

Zvýšili sa mi tiež bielky a tak som sa rozhodla vyšľahať ich s cukrom a použiť na zdobenie. Oflambovala som ich a tie tartaletky vyzerali tak krásne. Ako málo stačí ku šťastiu...

Tak poďme na to...

Veľké kakaové tartaletky s citrónovým krémom a malinovým coulis – Chuť lásky

 

Ahojte moji milí, 
v tomto blogu sa vďaka tomu, že ma oslovila na spoluprácu Lucka – majiteľka a zakladateľka tohto eshopu a pre mňa toho najkrajšieho obchodíka s cukrárskymi a kuchárskymi pomôckami v Košiciach, budem s vami zdieľať minimálne raz za mesiac kúsok môjho sladkého sveta. 

 

 

Tešíme sa z novej spolupráce s Ivkou z Dobrotkova

Veľmi sa tešíme, že Vám prostredníctvom tohto blogu budeme každý mesiac prinášať zaujímavé recepty na úžasné koláčiky a torty z dielne DOBROTKOVO. Spoločne sa inšpirujeme a pohladíme dušu. Ivka vždy ku každému receptu pridáva hlavne lásku ale aj zopár nádherných slov.
 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia