Čoskoro je moja vysnívaná kniha tu!

Kategórie
 
 
 
 
 

Čoskoro je moja vysnívaná kniha tu!

Moji milovaní,

chcem sa s vami podeliť o túto krásnu fotografiu z mojej pripravovanej knihy a tiež o recept na tento koláčik, ktorý v mojej knihe čoskoro nájdete na strane 60. Malá ukážka, aké krásne fotografie na vás čakajú a tiež aby ste videli, akou formou sú písané recepty. Stránky sú plné lásky,  veď už len tie srdiečka o tom vypovedajú. Máte sa načo tešiť. V mojej knihe nájdete aj recepty bez lepku, pretože aj ja sama bojujem s týmto problémom. Takže sa potešia aj bezlepkáčikovia.

Mám na srdci ešte pár slov. Uvedomujem si, že som obyčajná Ivka. Žienka z dediny, ktorá miluje svoju rodinu a objavila po ťažkej životnej situácii v sebe lásku a vášeň k pečeniu. Nie som žiadna známa osobnosť, ktorá bola kedysi modelkou či moderátorkou a teraz pečie. Nie som žiadna hviezda televíznej reality show a ani instagramová kráľovná, ktorá má tisícky sledovateľov (popravde na instagrame nemám založený ani účet) a aj napriek tomu som dostala odvahu napísať túto knihu. Uvedomujem si, že nemám tisícky sledovateľov ani na facebooku a predsa som do toho išla, lebo som to tak cítila, že prišiel ten čas. A keď tá kniha naozaj zaujme čo i len jedného z vás malo to zmysel. No musím povedať, že bez podpory mojej rodiny, priateľov, MKP- Kayovci dizajn a Lucky z Matteo Cucina by som to nedokázala. Každý jeden z nich prispel k tomu, že som sa preto rozhodla. Všetko na vlastné náklady. Pre niekoho sa to môže zdať zvláštne ba až mimoriadne odvážne či riskantné rozhodnutie, ale niečo vám poviem...

Raz som kdesi čítala slová, ktoré ma vtedy natoľko zaujali, že sa mi často vynárajú v pamäti. Pokúsim sa v nasledujúcich riadkoch opísať ich význam. Každý z nás v živote objavíme v sebe svoje talenty, bez ohľadu na životné obdobie, či vek. Dokonca mám pocit, že práve tie ťažké životné situácie sú akýmsi mýľnikom či časom na zmenu. Tak to bolo aj v mojom prípade. Každý z nás je jedinečný a vyjadrujeme pre tento svet niečo krásne a špeciálne.  Bolo by márne, či až pochabé porovnávať sa s niekým iným. Nikto z nás nemá kópiu a ani klon. Preto porovnávanie sa s inými by nás len oberalo a radostné sebaprijatie. Pozri sa na svoju ruku. Tvoje prsty nie sú rovnako dlhé. Keby boli nevedel by si poriadne držať v ruke tenisovú pálku, či ihlice na pletenie. Je to tak, že niektorí z nás sú vysokí, iní nízki, niektorí majú talent na to, ďalší na niečo iné. Našu odlišnosť netreba iba prijať, ale tešiť sa z nej. Svet si vysoko cení originály a každý z nás je originálnym Božím dielom. Máš tie správne dary, aby si obohatil tento svet a verím, že aj moje dary boli starostlivo vybraté, aby poslúžili tomu môjmu odkazu.

Takto som to pocítila, preto som do toho išla a verím, že každý z nás sme vzácni aj keď nie sme populárni či veľmi známi na Slovensku, ale sny si máme právo plniť rovnako bez ohľadu na postavenie.  Preto ak po niečom naozaj túžite a pustíte sa do toho s vierou a odvahou, verte, že vám do života prídu ľudia, ktorí vás podporia a podržia. Budú sa diať malé zázraky, ale aj budete musieť prekonávať prekážky, ale vždy vás to posilní a krôčik po krôčiku posunie a vy budete silnejší. Moja prvá myšlienka, že raz napíšem knihu mi v hlave skrsla asi tak pred siedmimi takmer ôsmimi rokmi! Ani som nemala tušenie o čom raz bude, ale od tej prvej myšlienky som to stále akosi nosila v sebe a zrazu je to tu. A to som sa pred siedmimi rokmi venovala úplne niečomu inému a zároveň som bojovala so zdravotnými problémami. A zrazu je tu čas, kedy o pár dní moju knihu budem naozaj držať v rukách!

Môj obľúbený spisovateľ Paulo Coelho povedal: „Keď po niečom veľmi túžiš, celý vesmír sa spojí, aby si to mohol uskutočniť.“ ... má pravdu, som toho dôkazom.

S láskou,

Ivka

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Plná (Desktop) verzia